اولین محصول اصلی تولیدی شرکت گسترش سوخت سبززاگرس بیواتانول سوختی بدون آب(Anhydrous Fuel Bioethanol) می باشد. این محصول را با عنوان های کوتاه شده تر بیواتانول ، بیواتانول سوختی ، و اتانول سوختی هم می شناسند.
اتانول (الکل اتیلیک یا اتیل الکل ) یک الکل سبک دو کربنی با فرمول شیمیایی C2H5OH است که هم به روش پترو شیمیایی (معمولاً از هیدراسیون مستقیم یا غیر مستقیم اتیلن) وهم به روش تخمیری (بیولوژیک)، از تخمیر و سپس تقطیر مواد اولیه قندی ، نشاسته ای و سلولزی تولید می گردد.
امروزه بیش از 95 درصد از تولید جهانی اتانول ، که بالغ بر 100 میلیارد لیتر در سال می باشد، به روش تخمیری (بیواتانول) و کمتر از 5 درصد تولید جهانی اتانول به روش پترو شیمیایی (اتانول سنتتیک) صورت می گیرد.
اتانول کاربردهای متعدد صنعتی ، خوراکی ، بهداشتی و سوختی دارد. مصارف سوختی (جایگزین بنزین و افزودنی اکتان افزای بنزین) که تا قبل از دهة 1970میلادی سهمی از تولید جهانی اتانول نداشت، امروزه سهم عمدة تولید جهانی اتانول را که بیش از 20برابر افزایش یافته است به خود اختصاص داده است.
بیواتانول سوختی بدون آب ، در واحد تولیدی سوخت سبز زاگرس، اتانول است که به روش تخمیری از انواع غلات ضایعانی کشور و یا غلات وارداتی تولید شده و پس از آبگیری و رسیدن به درجه خلوص بالاتر از 99/5 درصد ، جایگزین مواد مختلف اکتان افزای پترو شیمیایی زیان آور برای محیط زیست و برای سلامتی مردم به ویژه (MTBE) در بنزین تولیدی /مصرفی کشور می گردد.
مشخصات کیفی محصول تولیدی در این شرکت با استاندارهای آمریکایی (ASTM) و اروپایی(EN) مطابقت داشته ، و ویژگی های مورد نظر شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران برای اختلاط به میزان 5% با بنزین مصرفی در کشور (جدول ذیل) را به طور کامل پوشش می دهد.
این محصول ، پس از تولید ، برای اختلاط با بنزین ، در اختیار پالایشگاه ها و یا شرکت های پخش فرآورده های نفتی کشور قرارگرفته و یا به کشورهای مجاور صادر خواهد گردید.
ظرفیت اسمی هر یک از کارخانه های تولیدی شرکت سوخت سبززاگرس 200،000 لیتر در روز ، یا 66 میلیون لیتر بیواتانول سوختی بدون آب در سال می باشد.
با توجه به تصویب مقررات رگولاتوری سوخت کشور در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران مبنی بر امتزاج 5 درصد بیواتانول با بنزین در پالایشگاهها، پتانسیل تقاضای بیواتانول در ایران حدود روزانه 4.5 میلیون لیتر می باشد (یعنی احداث 22 کارخانه در کشور با ظرفیت مشابه کارخانه گسترش سوخت سبز زاگرس)