رییس کمیته سوخت های زیستی کارگروه بیوتکنولوژی محیط زیست ستاد توسعه زیست فناوری، گفت: استفاده از روغن های پسماند خوراکی برای تولید گازوئیل زیستی یکی از طرح های ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی است.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر میثم طباطبایی، رییس کمیته سوخت های زیستی کارگروه بیوتکنولوژی محیط زیست ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با بیان اینکه تمام سیاست های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بر این مبنا است که از منابع داخلی استفاده شود، اظهار کرد: بهره مندی از ضایعات داخلی نیز یکی از این هدف ها است. همچنین استفاده از منابع ضایعاتی داخل کشور برای تولید بایودیزل یا گازوئیل زیستی از اهدافی است که به دنبال آن هستیم و تلاش می کنیم از هدررفت روغن های پسماند خوراکی جلوگیری کنیم و از این منابع به تولید گازوئیل اقدام کنیم.
طباطبایی با اشاره به استفاده نادرست از روغن های پسماند خوراکی، بیان کرد: نباید اجازه دهیم این روغن ها در ساخت مواد آرایشی- بهداشتی و خوراک انسان و دام استفاده شود. این کار، بهداشتی نیست و عوارضی جبران ناپذیری به دنبال دارد.
رییس کمیته سوخت های زیستی کارگروه بیوتکنولوژی محیط زیست ستاد توسعه زیست فناوری، در ادامه گفت: یکی دیگر از ضایعاتی که می توانیم از آنها استفاده کنیم ضایعات کشاورزی و ملاس کارخانجات است که می توانیم از آنها برای تولید الکل زیستی یا اتانول زیستی بهره بگیریم.
وی همچنین تصریح کرد: تخصص و توانایی این کار در کمیته سوخت های زیستی وجود دارد زیرا کمیته سوخت های زیستی ترکیبی است از بهترین متخصصان کشور در زمینه سوختهای زیستی، دبیر انجمن خودروسازان، نماینده وزارت صنایع، محیط زیست و کمیته استاندارد سوخت های زیستی که در کنار یکدیگر توانایی انجام این کار را خواهند داشت.